Εκτύπωση

Εορτασμός 17ης Νοέμβρη 2019

Ευχαριστούμε τον αγωνιστή, συγγραφέα, δημοσιογράφο, μα πάνω από όλα ενεργό πολίτη Περικλή Κοροβέση για την άδεια που μας παραχώρησε να παρουσιάσουμε στην επέτειο της 17ης Νοέμβρη στο σχολείο μας, δραματοποιημένα χωρία από το βιβλίο του «Ανθρωποφύλακες», καθώς επίσης και για την τιμή να βρεθεί κοντά μας την ημέρα της παράστασης.

Το βιβλίο συνιστά μια πολιτική μαρτυρία για τα βασανιστήρια που υπέστη ο συγγραφέας κατά τη σύλληψή του από το καθεστώς της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Αποτελεί ουσιαστικά τη συγκλονιστική κατάθεσή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στη Διεθνή Αμνηστία, όπου γνωστοποίησε για πρώτη φορά στη διεθνή κοινότητα τα φρικτά βασανιστήρια που υφίσταντο οι πολιτικοί κρατούμενοι της χούντας.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στους εκπαιδευτικούς μας, που μετέτρεψαν για ακόμα μια φορά το φτωχικό μας αμφιθέατρο, σε χώρο έκφρασης, έμπνευσης και δημιουργίας, αναδεικνύοντας για ακόμα μια φορά, το 3ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Νέας Φιλαδέλφειας σε σχολείο «Θεωρίας – Πράξης – Πολιτισμού και Αλληλεγγύης». Τους ευχαριστούμε από καρδιάς.

Εκτύπωση

Εορτασμός 25ης Μαρτίου 2019

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στη Φιλόλογό μας Κατερίνα Βλαχογιάννη για την εξαιρετική επιτυχία της επετείου "Το Δίκαιο και το άδικο του Αγώνα". Τους ευχαριστούμε από καρδιάς, καθώς επίσης και την τεχνική ομάδα αποτελούμενη από τους εκπ/κούς μας Βλάση Κουτσούκο, Αλέξανδρο Παπακίτσο .....

Λίγα χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821, το νεοσύστατο ελληνικό κράτος, υπό τη βασιλεία του Βαυαρού Όθωνος, προσήγαγε σε δίκη τους μεγάλους οπλαρχηγούς του αγώνα, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και Γεώργιο Πλαπούτα, με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Η περιβόητη αυτή δίκη του 1833, που έγινε στο Ναύπλιο, συγκλόνισε το έθνος, επειδή οι πάντες γνώριζαν ότι οι δύο ήρωες ήταν απολύτως αθώοι. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Αθανάσιος Πολυζωίδης και ο δικαστής Γεώργιος Τερτσέτης αρνούνται να προσυπογράψουν την καθ’ υπαγόρευση από το παλάτι μέσω των τριών αντιβασιλέων -Άρμανσμπεργκ, Μάουερ και Έιντεκ – καταδίκη σε θάνατο των κατηγορουμένων. Οι Βαυαροί διατάζουν τον Υπουργό Δικαιοσύνης να επέμβει, κι αυτός απαγγέλλει κατηγορία εναντίον τους, με αποτέλεσμα να συρθούν στα μπουντρούμια των φυλακών και να δικαστούν με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Ωστόσο, τελικά θα αθωωθούν πανηγυρικά.

Εκτύπωση

Εορτασμός 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στη Φιλόλογό μας Κατερίνα Βλαχογιάννη για την εξαιρετική επιτυχία της Θεατρική παράστασης "Διαδρομές αντίστασης" βασισμένη στην ταινία των Παντελή Βούλγαρη - Ιωάννας Καρυστιάνη «Το τελευταίο σημείωμα». Τους ευχαριστούμε από καρδιάς, καθώς επίσης και την τεχνική ομάδα αποτελούμενη από τους εκπ/κούς μας Βλάση Κουτσούκο, Αλέξανδρο Παπακίτσο, Νικόλαο Αρκουλή, Κλεοπάτρα Γούδα,.... Ευχαριστούμε επίσης το σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη και τη συγγραφέα Ιωάννα Καρυστιάνη που μας τίμησαν με τη παρουσία τους, και μας επέτρεψαν τον πειραματισμό.

Εκτύπωση

ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ 2018

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας που με κέφι και μεράκι, υπό την καθοδήγηση της Κας Τσάκωνα παρουσίασαν αυτό το αξιόλογο θεατρικό ....

Εκτύπωση

Ο Θόδωρος και το Δίκαννο

Σε πείσμα των καιρών, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας με την άοκνη προσπάθειά τους, πραγματώνουν το όνειρό μας για ένα σχολείο Θεωρίας,Πράξης, Πολιτισμού και Αλληλεγγύης. Ευχαριστούμε από καρδιάς τους μαθητές μας: Χάλκο Ευάγγελο, Κωνσταντινίδου Άννα, Διονυσοπούλου Γεωργία, Κουρέα Κωνσταντίνο,Χάλκου Μαριντίνα,Γκατζιανίδη Πέτρο, Βουτυρίτσα Ηλία,Γιοβάνοβιτς Σοφία,Χάλκο Μανώλη,Φλωρόπουλο Ανδρέα,Ζουμπάκη Καλομοίρα, Φωτίου Ράνια, Μαρούλη Μαλβίνα, Κόρκα Μιχαήλ, Κυριακό Βαλσαμή και τους εκπαιδευτικούς μας, Τσάκωνα Σοφία, Κουτσούκο Βλάσιο, Παπακίτσο Αλέξανδρο, Αρκουλή Νικόλαο, Παπαδόπουλο Μιχάλη.....

Δείτε το Βίντεο από το Θεατρικό