Εκτύπωση

Εορτασμός 17ης Νοέμβρη 2019

Ευχαριστούμε τον αγωνιστή, συγγραφέα, δημοσιογράφο, μα πάνω από όλα ενεργό πολίτη Περικλή Κοροβέση για την άδεια που μας παραχώρησε να παρουσιάσουμε στην επέτειο της 17ης Νοέμβρη στο σχολείο μας, δραματοποιημένα χωρία από το βιβλίο του «Ανθρωποφύλακες», καθώς επίσης και για την τιμή να βρεθεί κοντά μας την ημέρα της παράστασης.

Το βιβλίο συνιστά μια πολιτική μαρτυρία για τα βασανιστήρια που υπέστη ο συγγραφέας κατά τη σύλληψή του από το καθεστώς της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Αποτελεί ουσιαστικά τη συγκλονιστική κατάθεσή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στη Διεθνή Αμνηστία, όπου γνωστοποίησε για πρώτη φορά στη διεθνή κοινότητα τα φρικτά βασανιστήρια που υφίσταντο οι πολιτικοί κρατούμενοι της χούντας.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στους εκπαιδευτικούς μας, που μετέτρεψαν για ακόμα μια φορά το φτωχικό μας αμφιθέατρο, σε χώρο έκφρασης, έμπνευσης και δημιουργίας, αναδεικνύοντας για ακόμα μια φορά, το 3ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Νέας Φιλαδέλφειας σε σχολείο «Θεωρίας – Πράξης – Πολιτισμού και Αλληλεγγύης». Τους ευχαριστούμε από καρδιάς.